Frågor & svar

Optionspoddens hittar du på exempelvis Itunes. Klicka dig vidare och prenumerera på optionspodden idag så missar du inga avsnitt. Det senaste avsnittet hittar du här på Bloggen.

Det kommer in många frågor och fin feedback till oss. Tack för det! När utrymme finns tar vi upp aktuella frågor till diskussion i podden. Lyssnarnas frågor och feedback är viktiga för oss, så fortsätt att skicka in era frågor och all form av feedback!

Ett exempel är att man missar multiplikatorn, dvs. att ett optionskontrakt = 100 underliggande aktier och inte 1 aktie. Det kan ställa till det. Ett annat exempel är att optionen går till förfall och blir värd noll en dag vilket en del investerare missat under åren. Med enkla kunskaper via ex. Optionspodden och Optionsbloggen är dock viktiga detaljer som dessa snart under kontroll.

En köpt call eller köpt put kan accelerera i värde i procentuell relation till den underliggande aktien. Sannolikheten för att detta skall ske snabbt är dock liten. Den största risken med detta faktum är att viljan till en hög och snabb avkastning snarare resulterar i att optionen förfaller värdelös. Du kan dock aldrig förlora mer än betald premie när du köper ett optionskontrakt.

Nasdaq Stockholm arbetar kontinuerligt i nära kontakt med marknaden för att förbättra såväl spreadar som likviditet vilket är ett är ett ständigt och fortlöpande arbete.

Det är i första hand bra att ha koll på om det är läge att lösa in sin köpoption om det sker en utdelning i det underliggande bolaget under löptiden. Mer om ”optioner och utdelningar” i optionspoddens avsnitt 11 som du hittar HÄR eller om du föredrar text finns en förklarande artikel med mer info HÄR.

Ställ din fråga här

Här har du chansen att ställa din fråga till Optionspodden. Vi uppskattar alla frågor, tveka inte att skicka in just din fråga.